header foto header foto header foto
 
Afgelaste Wedstrijden
Totaal: 0 thuiswedstrijd(en) en 0 uitwedstrijd(en) afgelast
Nieuws
Maa
16

HCZ eerste rookvrije sportclub

Zaterdag 16 maart is Hockeyclub Zevenbergen als eerste in de gemeente Moerdijk omgedoopt tot een volledig rookvrije sportvereniging. Wethouder Schoneveld telde die ochtend af om de aanwezige kinderen zo snel mogelijk een aantal asbakken symbolisch in de vuilnisbak te laten gooien. "We zijn het aan die kinderen verplicht het goede voorbeeld te geven in de hoop op ooit een volledig rookvrije generatie", aldus voorzitter Guus Govaart. 
In september tijdens de Algemene Leden Vergadering werd collectief het besluit genomen: het past anno 2019 niet om bij een sportvereniging te roken. Niet voor de gezondheid van de volwassen hockeyers die na het sporten een sigaret opsteken, maar al helemaal niet als je een voorbeeld wil stellen aan de kinderen van de club. Het besluit om roken te verbieden, maakt dat het niet alleen in het clubhuis (waar al jaren niet meer gerookt mag worden), maar ook langs de velden niet is toegestaan een sigaret op te steken. 
De wethouder wist zaterdagochtend te vertellen dat uit onderzoek is gebleken dat een groot percentage van gezondheidsklachten voortkomt uit eigen (ongezond) gedrag van mensen. En dat HCZ als sportvereniging op meerdere manieren bijdraagt aan juist een gezond leven. Het rookvrij verklaren van de club is daaraan eveneens een bijdrage.
Dat de club er nog niet is met het nemen van het besluit en het ophangen van een aantal rookvrij borden, is voor voorzitter Govaart wel helder. "Het is nu aan alle leden om ervoor te zorgen dat we ook echt rookvrij blijven. We hebben gezamenlijk dit besluit genomen, laten we ons dan ook gezamenlijk aan het rookverbod houden en onze verantwoordelijkheid nemen op het moment dat je ziet dat iemand toch een sigaret opsteekt. Zo werken we samen toe naar een rookvrije generatie!".

Club competitie
 

Heren 1

HC Feijenoord - Heren 1
Datum zondag 24-3 Spelen 14:00

Dames 1

Dames 1 - MHC Olympia
Datum zondag 24-3 Spelen 12:45
Het weer en regenradar
Zevenbergen
Weeronline.nl - Meer weer in Zevenbergenweeronline.nl Altijd jouw weer

Sponsoren